سمینار بررسی عملكرد سه ماهه شركت‌های گروه احیا و تكادو در سال 1394

سمینار بررسی عملكرد سه ماهه شركت‌های گروه احیا و تكادو در سال 1394

 سمینار بررسی عملكرد سه‌ماهه اول سال 1394 هولدینگ‌های تخصصی شركت‌های گروه احیا و تكادو و مقایسه عملكرد دوره گذشته در ارتباط با آنچه كه در سال گذشته به عنوان عملكرد واقعی، تخمینی ارائه گردید، طی دو روز برگزار شد: بررسی عملكرد سه ماهه شركت‌های زیرگروه هولدینگ‌های معدنی، بازرگانی و حمل و نقل در تاریخ 1394/5/11 و شركت‌های زیرگروه هولدینگ‌های صنعت و خدمات فنی و مهندسی، مالی و سهام و هولدینگ ساختمانی در تاریخ 1394/5/13 در دفتر تهران برگزار شد. در این سمینار، دكتر علیرضا حقیقی، نایب رئیس هیأت‌مدیره و مدیرعامل شركت احیا، سردار بابایی، مدیرعامل شركت تكادو و نیز مدیران هولدینگ‌ها، شركت‌ها و ستادی حضور داشتند.

در ابتدای این جلسه، دكتر علیرضا حقیقی نایب‌رئیس هیأت‌مدیره و مدیرعامل، به ذكر چند نكته در ارتباط با مسأله رفع تحریم‌ها اشاره كرد و گفت: متأسفانه تأثیر نامطلوب تحریم‌ها در عملیات‌های اقتصادی بنگاه‌ها و نیز صنایع كشور باعث شده است تأثیراتی منفی بر قیمت تمام شده كالا و خدمات بنگاه‌های اقتصادی در قیاس با كالاهای مشابه خارجی بگذارد. وی دلیل این مسأله را گرانی مواد اولیه در دوران تحریم و نیز عدم ورود تكنولوژی به سیستم كشور عنوان كرد.

دكتر حقیقی با بیان این موضوع كه بحث تحریم‌ها یك مبحث تدریجی بوده و از اول انقلاب شروع شده است و لذا یك شبه نیز رفع نخواهد شد افزود: به زودی فرصت‌های مناسبی پس از توافق ایجاد خواهد شد و سرمایه‌گذاری‌های خارجی به سمت ایران سرازیر می‌شوند كمااینكه اخیراً شاهد ورود هیأت‌های اقتصادی خارجی به كشورمان هستیم. وی بلاتكلیفی سرمایه‌گذاران داخلی را مسأله‌ای كاملاً طبیعی دانست و اظهار امیدواری كرد كه چنانچه اطمینان و آرامشی مضاعف برای سرمایه‌گذاران داخلی حاصل شود این قشر نیز به طور حتم سرمایه خود را در چرخه تولید می‌اندازند و این موضوع باعث می‌گردد با سرعت بیشتری از ركود خارج شویم.

نایب رئیس هیأت مدیره در ادامه با اشاره به برداشته شدن تحریم‌ها در آینده‌ای نزدیك، اظهار داشت: این موضوع برای بنگاه‌های اقتصادی هم فرصت طلاییست و هم سمی مهلك. وی در این خصوص خاطرنشان كرد: اگر از شرایط بعد از تحریم در جهت سرمایه‌گذاری و ورود تكنولوژی استفاده كنیم در واقع از فرصت پیش‌آمده بهره جسته‌ایم و اگر اجازه ورود كالاهای مصرفی به كشور را بدهیم (با توجه به بكر بودن بازار ایران) مشكلات اقتصادی بخصوص در حوزه تولید دو چندان خواهد شد.

دكتر حقیقی هم دولت را به منظور حل این مشكل مسؤول دانست و هم بنگاه اقتصادی نظیر احیا را. وی سوءمدیریت درخصوص بی‌هدفی و سرگردانی منابع بلوكه آزاد شده‌ای كه احتمال ورود به كالاهای مصرفی را داشته باشد سمّی مهلك دانست چراكه به عقیده او، تولید داخلی فرصت رقابت با آن را ندارد و چنانچه صرف زیرساخت‌ها نشود دچار مشكل می‌گردد.

مدیرعامل شركت احیاء سپاهان با اشاره به معضلات اخیر برخی از بنگاه‌های اقتصادی، خاطرنشان كرد: برخی از بنگاه‌های اقتصادی ما به لحاظ سرمایه در گردش، دچار معضل هستند كه راهكار مناسب برای تسهیل امور، به كارگیری منابع بعد از تحریم‌ها در چرخه تولید می‌باشد. این موضوع، زمانی اهمیت بیشتری پیدا می‌كند كه به فرموده مقام معظم رهبری مقاوم‌سازی بخش اقتصادی كشور، در دستور كار قرار گیرد.

دكتر حقیقی در ادامه این سمینار ذكر نكاتی را در قالب چند توصیه حائز اهمیت دانست:

•    تمركز بر بهره‌وری‌ها و دقت در بهای تمام‌شده: دكتر حقیقی تمركز بر بهره‌وری‌ها را مورد تأكید قرار داد و به تفاوت فاحش قیمت‌های تمام‌شده اشاره كرد و خواست تا بهای تمام‌شده شركت‌های زیرگروه به دقت مورد بررسی قرار گیرد و سعی در پایین آوردن آن شود تا بهره‌وری نیز افزایش یابد. وی با ورود تكنولوژی‌های نامطلوب (كه به‌خصوص شركت‌های حمل و نقل را با مشكل مواجع كرده است) ابراز نارضایتی كرد و مدیران را به دقت در این مسأله سفارش نمود.

•    تمركز بر ورود تكنولوژی‌های جدید: مدیرعامل شركت احیا ورود اخیر هیأت‌های خارجی به كشور را حائز اهمیت دانست و به نوعی اعمال تكنولوژی‌های جدید را در فعالیت‌های بسیاری از شركت‌های مهندسی و صنعتی و حتی معدنی، فرصتی طلایی قلمداد كرد. وی گفت: حتی حضور محض در جلسات این هیأت‌ها به طور حتم سود قابل توجهی را به‌خصوص در حوزه معادن و حمل و نقل عاید مجموعه خواهد كرد.

•    آمادگی كامل برای صادرات: دكتر حقیقی ضمن اشاره به این موضوع كه عدم فعالیت در زمینه صادرات یكی از نقاط ضعف تحریم است تاكید نمود كه چنانچه فضا برای صادرات مجموعه فراهم گردد به طرق گوناگون می‌توان محصولات را به كشورهای مختلف صادر كرد.

•    استفاده از منابع بیرون: نایب‌رئیس هیأت‌مدیره استفاده از فرصت‌های مناسب در دوران پس از تحریم را بسیار ضروری دانست و افزود: دنیا در ركود است و در چنین فضایی می‌توان به هدف تجهیز كردن، از نقدینگی موجود به طریقی منطقی استفاده كرد. حتی می‌توان به دارندگان معادن مهم در دنیا پیشنهاد همكاری داد.
دكتر حقیقی در ادامه گفت: پیش‌بینی می‌كنم در آینده‌ای نزدیك، ماشین‌آلات به صورت فاینانس خریداری خواهد شد. وی افزود: دولت نیز از طریق چنین ورودی‌هایی قصد دارد به طور قابل‌توجهی در زیرساخت‌ها سرمایه‌گذاری كند كه ما نیز می‌بایست از چنین فرصت‌هایی به طور مطلوب، بهره‌برداری نماییم چراكه هیأت‌مدیره هر شركت به عنوان یك «اتاق فكر» می‌بایست تعامل و بهره‌وری مناسبی با همتایان خود در شركت‌های خارجی داشته باشد.

نایب رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شركت احیاء سپاهان در پایان سخنان خود، به اهمیت «آموزش» اشاره كرد و به مدیران و مسؤولان توصیه نمود تا در جلسات آموزشی احیا، كه قطعاً از استادان برتر به منظور یادگیری استفاده می‌شود شركت كنند.

در ادامه این سمینار، سود و زیان شركت‌های زیرگروه شش هولدینگ تخصصی مورد ارزیابی قرار گرفت و راهكارهایی جهت هم‌افزایی و افزایش بهره‌وری كلیه هولدینگ‌ها ارائه شد.